Biogebaseerde bouwmaterialen, hoe zit dat juist?

Kamp C is hét centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw. Als autonoom bedrijf van de provincie Antwerpen werkt Kamp C aan innovatieprojecten, geeft het duurzaamheidsadvies aan opdrachtgevers en ontwikkelt het demonstraties zoals het eerste circulaire kantoorgebouw van Vlaanderen, een 3D-geprinte woning en zelfs een circulaire schuur uit de 18de eeuw. In een vijfdelige podcastreeks gaat Kamp C samen met onze zusterwebsite Architectura en enkele partners dieper in op circulair bouwen. Deze eerste aflevering focust op biogebaseerde bouwmaterialen. 

Waarom de podcastreeks? Omdat er vandaag nog veel vragen bestaan over wat duurzaamheid in de bouwsector nu precies betekent. Een gesprek over circulariteit, energiedelen, innovatieve technieken en materialen en alles wat daarbij komt kijken dringt zich dan ook op en dat is waar we jou in deze vijfdelige podcastreeks meer over willen vertellen.

Kamp C en Architectura gaan met enkele partners in de verschillende afleveringen dieper in op ontwikkelingen in de bouwsector. Om jou te informeren, inspireren en adviseren.

Deze eerste aflevering richt de blik op biogebaseerde bouwmaterialen. Dries Hubrechts van Eurabo, Claire Dewispelaere van Sidati en Mathieu Hendrickx van EXIE NV schuiven mee aan tafel om hun kennis en ervaring te delen. Host van dienst is Rob Cornelissen, manager strategie en innovatie van Kamp C. Het gesprek behandelt de hele reikwijdte van biogebaseerde bouwmaterialen, van de vooroordelen tot de voor- en nadelen en de praktijk.

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners