Circulair bouwen voor lokale besturen

Kamp C is hét centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw. Als autonoom bedrijf van de provincie Antwerpen werkt Kamp C aan innovatieprojecten, geeft het duurzaamheidsadvies aan opdrachtgevers en ontwikkelt het demonstraties zoals het eerste circulaire kantoorgebouw van Vlaanderen, een 3D-geprinte woning en zelfs een circulaire schuur uit de 18de eeuw. In een vijfdelige podcastreeks gaat Kamp C samen met onze zusterwebsite Architectura en enkele partners dieper in op circulair bouwen. Onderwerp van deze tweede aflevering: hoe kunnen lokale besturen circulair bouwen (faciliteren)?

Waarom deze podcastreeks? Omdat er vandaag nog veel vragen bestaan over wat duurzaamheid in de bouwsector nu precies betekent. Een gesprek over circulariteit, energiedelen, innovatieve technieken en materialen en alles wat daarbij komt kijken dringt zich dan ook op en dat is waar we jou in deze vijfdelige podcastreeks meer over willen vertellen.

Kamp C en Architectura gaan met enkele partners in de verschillende afleveringen dieper in op ontwikkelingen in de bouwsector. Om jou te informeren, inspireren en adviseren.

Aflevering twee draait rond de vraag hoe lokale besturen circulair kunnen bouwen en het duurzame principe kunnen faciliteren. Jonas Voorter van Tilburg University en UHasselt, Eva Neefs van Stad Mechelen & Kris Blykers van blieberg architects of a circular economy delen hun ervaring en expertise met Rob Cornelissen van Kamp C.

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners