Circulaire kantoorinrichting

Deze podcast namen we op in Westerlo, in kantoorgebouw ’t Centrum op de site van Kamp C. Kamp C zelf bestempelt ’t Centrum als meest circulaire kantoorgebouw van de Benelux. Dé ideale locatie dus om het te hebben over circulaire kantoorinrichting. De podcast is mede mogelijk gemaakt door Nnof, JUUNOO, ETAP Lighting en Interface.

In deze podcast beantwoorden we tal van vragen die bij circulaire kantoorinrichting komen kijken. En beginnen doen we – logisch – met het ontwerp. “Ik denk dat het voornamelijk draait om materialen die eigenlijk schaars zijn, zo maximaal mogelijk in te zetten”, zegt Wim Van Aerschot van AG Stadsontwikkeling Leuven erover in de aflevering.

Sofie Borré van cuypers & Q architecten legt dan weer uit hoe architecten het kaf van het koren moeten scheiden: welke materialen zijn nu echt circulair en welke niet?

Ook fabrikanten van circulaire bouwmaterialen komen aan bod in de podcast. Anne Lenaerts van Nnof, Filip Verheyden van Interface, Michaël Joris van ETAP Lighting en Chris Van de Voorde van JUUNOO geven tekst en uitleg bij hun producten en geven hun visie op circulair bouwen.

Naast ontwerp en materiaalkeuze mogen ook de thema's product as a service en circulair aanbesteden niet ontbreken in een podcast over circulaire kantoorinrichting.

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners