ZIN: de (circulaire) toekomst van de Brusselse Noordwijk?

In deze podcast over ZIN, het project waarin de torens 1 en 2 van het WTC-complex in de Brusselse Noordwijk circulair worden verbouwd, laat Circubuild verschillende partijen aan het woord die betrokken zijn bij de renovatie. Circubuild geeft naar aanleiding van de publicatie van de podcast ook een boek over het project weg. Onderaan dit begeleidende artikel lees je wat je moet doen om kans te maken op het boek.

ZIN, dat (helemaal) opgeleverd wordt in het voorjaar van 2024, is een multifunctioneel project van ongeveer 110.000 m² bovengronds, waaronder 75.000 m² kantoren, 14.000 m² wooneenheden, 16.000 m² hotel, sportruimtes, horeca en handelszaken. Ongeveer 70.000 m² kantoorruimte, in het vernieuwde gebouw dat de naam Marie-Elisabeth Belpairegebouw kreeg, is al volledig voorverhuurd aan de Vlaamse overheid.

In de podcast komen met John Eyers van Jaspers-Eyers Architecten en Olivier Cavens van 51N4E twee architecten van het project aan bod. Ook Dagmar Decramer van projectmanager Bopro en hoofdaannemers Van Laere en BPC, respectievelijk vertegenwoordigd door Sara Bernar en Christian Brant, lichten hun bijdrage toe en hun rol in de tijdelijke vereniging Open Minds. John Kinnen van onderaannemer Ecoworks legt dan weer uit hoe meer dan 3.000 bomen in en op de vernieuwde gebouwen geïntegreerd worden en Michael Vloeberghs van Derbigum hoe het project kan uitpakken met duurzame dakbedekking.

Naar aanleiding van de podcast geeft Circubuild drie exemplaren van ‘How not to demolish a building’ weg, een boek dat het verhaal van het ZIN-project van a tot z vertelt. Interesse? Mail dan voor 10 juni het antwoord op volgende prijsvraag naar info@circubuild.be: welk dier is onlosmakelijk verbonden met het ZIN-verhaal van 51N4E? De drie winnaars worden geloot en zullen persoonlijk gecontacteerd worden per mail.

De Circubuild-podcast over ZIN werd mede mogelijk gemaakt door Van Laere, Bopro, BPC, Ecoworks en Derbigum.

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners