Zorgt digitalisatie voor de doorbraak van circulair bouwen?

Circulair bouwen kan perfect zonder digitale tools. Wil je het echter economisch voordelig maken én verzekeren dat wat nu circulair gebouwd wordt op een overzichtelijke manier effectief een circulaire toekomst tegemoet gaat? Dan is digitalisatie wél absoluut nodig. In deze Circubuild Podast hebben Joeri Beneens van Beneens, Véronique Orens van Yugening Architecture en Johan Klaps van Madaster Belgium het over de correlatie tussen digitalisatie en circulair bouwen.  

Thomas Rau zegt: "Wanneer je identiteit geeft aan materialen, zijn ze nooit nog afval." Als oprichter van Madaster, een digitale bibliotheek voor materialenpaspoorten, pleit hij ervoor elk gebouw te voorzien van een materialenpaspoort. Maar wat is precies het nut van zo'n paspoort? Vergemakkelijkt digitalisatie de transitie naar circulair bouwen? Welke digitale tools kan je gebruiken? Kortom: wat is de correlatie tussen digitalisatie en circulair bouwen? Op al die vragen krijg je een antwoord in de Circubuild Podcast 'Zorgt digitalisatie voor de doorbraak van circulair bouwen?'

Deze podcast werd mogelijk gemaakt met de steun van de vier structurele partners van de Circubuild Podcast: DerbigumSchücoGYPROC Saint-Gobain en Jansen AG.

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners