Circulaire bouwkit van Thomas More en Kamp C moet scholieren warm maken voor circulair bouwen

PG21, een ontwerpstudio ingekapseld in een zeer jonge postgraduaatsopleiding van Thomas More, ontwikkelde in opdracht van Kamp C een circulaire bouwkit voor leeromgevingen. Die moet jongeren van 10 tot 14 jaar warm maken voor circulair en biobased bouwen.

Aan de bouwkit, bestaande uit modulaire bouwmaterialen op ware grootte, is ook een digitaal bouwpakket gekoppeld. De leerlingen maken daarmee vanop afstand een digitaal ontwerp en realiseren hun project vervolgens met de circulaire bouwkit in een prefablab en werfzone bij Kamp C in Westerlo. De leeromgeving, die kadert binnen het Hylas-project van Provincie Antwerpen, legt een directe link tussen de digitale wereld en de realiteit en bezorgt de leerlingen een eerste geslaagde praktijkervaring met bouwtechnieken en -materialen die goed zijn voor de planeet.

De bouwkit is een van de drie geselecteerde winnaars van een Henry van de Velde Award 2024 in de categorie Spaces. Of ze uiteindelijk de Gold, Silver of Bronze Award in de wacht sleept, kom je te weten tijdens de feestelijke uitreiking van de Henry Van de Velde Awards 2024 in Bozar in Brussel op dinsdag 23 januari 2024. Nog tot en met 15 december kan je online stemmen voor de publieksprijs van de Henry van de Velde Awards.