Vlaams minister van Wonen haalt Cabrio en Circubestek aan in antwoord op parlementaire vraag

In zijn antwoord op een vraag van Sarah Smeyers in het Vlaams Parlement rond circulaire woningbouw, verwees Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen, naar Circubestek als initiatief om de circulariteit in de Vlaamse bouwsector te bevorderen. Een mooie erkenning voor Palindroom – dat de minister ook vernoemde. Het contentbureau achter Circubuild is immers een van de initiatiefnemers van Circubestek, naast VIBE en BLIEBERG architects of a circular economy. Dat laatste bureau zag zijn Cabrio-project, om ciculair aanbesteden te stimuleren, ook aangehaald worden. We knipten het fragment uit de livestream van de bewuste ochtendvergadering op 15 juni.

“Circubestek is een platform met bestekteksten voor circulaire producten en oplossingen”, zo vertelde de Vlaamse minister van Financiën, Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed in zijn antwoord op de vraag van Sarah Smeyers hoe hij circulair bouwen wil stimuleren binnen de sector van de (sociale) huisvesting. “De stakeholders zijn Palindroom, VIBE en BLIEBERG (…). Circubestek is geënt op het Bouwtechnisch Bestek Woningbouw (BBW) van de VMSW (…). We reiken de sector daarmee een praktisch instrument aan met concrete bestekteksten om de drempel naar circulair bouwen te verlagen.”


Ook Cabrio vernoemd

De minister verwees ook naar het Cabrio-project als een van de facilitators van circulair bouwen in Vlaanderen. Dat project van BLIEBERG architects of a circular economy toont lokale overheden hoe ze projecten met succes circulair kunnen aanbesteden.

Zowel het Circubestek- als Cabrio-project konden rekenen op steun van Vlaanderen Circulair.

Wie liever de neerslag leest van het bewuste fragment, kan dat hier doen.